Think Public onderzoekt Financiƫle houdbaarheid gemeenten

Donderdag 24 september 2015

Think Public Advies heeft op verzoek van de rekenkamercommissie van Oegstgeest en het college van Voorschoten onderzoek gedaan naar de financiële houdbaarheid. Dit is voor veel gemeenten een steeds actueler thema, omdat de gevolgen van de Grote Recessie zich doen voelen aan de inkomstenkant en er ook voor komende jaren veel financiële risico’s in het verschiet liggen aan de uitgavenkant (m.n. Sociaal domein). Alleen naar de meerjarige lasten en baten  kijken geeft dan maar een beperkt beeld. Ook in de financiële wetgeving voor gemeenten (Bbv) zijn nieuwe bepalingen opgenomen die vragen meer informatie op te nemen in de begrotingsstukken over de financiële positie van de gemeente.

De uitkomsten van het onderzoek dat door Think Public is gedaan, heeft brede aandacht gekregen in de lokale pers van de gemeenten Voorschoten en Oegstgeest. Klik hier voor het artikel over de gemeente Voorschoten, hier voor een artikel over Oegstgeest in het Leidsch Dagblad en op pagina vijf in een artikel van de Oegstgeester Courant. Voor een digitale versie van onze folder over onderzoek naar financiële houdbaarheid, download via deze link.

Wilt u meer informatie over onze expertise op het gebied van onderzoek naar de financiële houdbaarheid, neem dan contact op met Peter Bouwmeester (peter.bouwmeester@thinkpublicadvies.nl, 06 – 28 70 31 86) of Ard Schilder (ard.schilder@thinkpublicadvies.nl, 06 – 1059 2602). 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op

info@thinkpublic.eu / 073 888 40 20